Tietoisen mielen tarinoita

Blogini on lämminhenkinen tuulahdus ajatuksia ja oivalluksia elämästä, energiamaailmasta ja läsnäolosta.

Rakkautta unohtamatta.

Tulla Näkyväksi itselleen® -kuvausmetodin synty

Tulla Näkyväksi Itselleen -valokuvaus.

Tässä blogitekstissä avaan Intuitiivisen valokuvauksen Tulla Näkyväksi itselleen® -metodin syntyä. 

Kaikki sai alkunsa valokuvausharrastuksestani. Jokin mystinen asia siinä viehätti ja kutsui aina vaan uudelleen kuvaamaan. Jo tuolloin syntyi ajatus siitä, että vielä joku päivä tulen valokuvaamaan jotain hyvin erityisellä tavalla. Silloin en vielä tiennyt mitä ja miten.  

Siihen aikaan kävin läpi todella hurjaa selviytymisprosessia omassa elämässäni. Käsittelin lapsuuden traumoja, parisuhteen kariutumista ja oikeastaan kävin läpi koko elämäni varjopuolet. Itsetuntoni oli alhainen, jopa mitätön. En oikein edes tiennyt, miltä itsetunnon pitäisi tuntua. Olin kadottanut itseni kaiken kivun alle.  

Huomaamattani löysin itseni yhä uudelleen valokuvaamasta luontoa ja sen ihmeellistä kauneutta. Tuntui, kuin olisin ollut yhtä luonnon kanssa. Se tuntui vuoropuhelulta. Jälkikäteen tietokoneelta kuvia katsellessani huomasin kirjoittavani ajatuksiani ja tuntemuksiani auki. Se helpotti oloani ja avasi sisälläni jotain tärkeää.  

Mietin, miten uskomattoman rauhoittava paikka luonto olikaan ja kuinka läsnä tunsin siellä olevani. Mieleeni heräsi ajatus. Jos “luen” kuviani luonnon avulla, niin mitä minulle kävisi, jos lukisin itseäni kuvien kautta. Siihen aikaan suorastaan vihasin olla kameran edessä. En nähnyt itsessäni mitään hyvää, saati kaunista. Arvostelin ja kommentoin itseäni todella ankarasti. Ajatus siitä, että joku toinen kuvaisi minua, oli sietämätön.  

Päätin uskaltaa ja kokeilla. Onneksi, sillä siitä alkoi ainutlaatuinen matka itseeni. Matka itseni hyväksymiselle. Opin näkemään itsessäni kaiken kivun, surun ja varjot. Kehitin prosessin, joka auttoi minua tulkitsemaan itseäni, vaiheitani ja elämääni. Kävin läpi koko elämäni skaalan.  

Ensimmäistä kertaa uskalsin nähdä itseni aitona ja paljaana. Opettelin hyväksymään itseni ja näkemään tuon varjon läpi jotain todella tärkeää, itseni. Vihdoin uskalsin sanoa, ääni väristen, “minä olen kaunis”. Kivun kautta näin itseni kauniina ja täydellisenä! Aloin vähitellen uskomaan ja luottamaan itseeni.  

Tämä oli käänteentekevä risteys elämässäni. Tietoisuusvalmentaja-koulutuksen kautta minulle avautui väylä ja avaimet, rohkeus jakaa tämä prosessi myös muille. Aluksi testailin metodia, kunnes huomasin sen tehon ja toimivuuden. Ymmärsin, että tämän kuvausmetodin avulla tulen auttamaan myös muita samassa tilanteessa olevia.  

Tulla Näkyväksi Itselleen® -valokuvausnäyttely

Näin olen saanut kuvaten auttaa ihmisiä omalla matkallaan eteenpäin. Tästä metodista tulen puhumaan ensimmäisessä Tulla Näkyväksi Itselleen® -valokuvanäyttelyssä. Mukana näyttelyssä on eräs kuvattavani, Onni. Hän tulee avaamaan oman matkansa ja uniikin tarinansa. Kyyneliltä ei vältytä! 

Ote hänen kokemuksistaan kuvausmatkasta: 

Syventyessäni lapsuuden muistoihin päälleni vyöryy raskas tunne. Jäljitän tämän tunteen varhaisiin ihmissuhteisiini ja tunnistan jotain sellaista, mitä en ole koskaan aiemmin ymmärtänyt. Löydän keskeisen kohdan. Kohdan, jossa olen loitonnut lapsesta, joka omin silmin ja omin tuntein tätä maailmaa tutkiskelee. Siinä taisin eksyä omalta polultani. Ymmärrän kuitenkin itseäni ja osaan olla armollinen. Nyt olen valmis ottamaan tämän särön ja päästämään siitä irti. Tuntuu erittäin vapauttavalta tehdä sovinto mennen kanssa.  

Kuin polulle omalle sattuu toinen,  

voi onni olla aikamoinen.  

Valon loisteessa oi sitä riemua, 

 En edes huomaa mihin tämä vie mua.  

Ihailun varjossa vaunuja raiteilla, 

Vauhdissa kaikessa unohdan taiteilla.  

Näethän minut, minä vain mietin.  

Siinä kahleissa lapsuuteni vietin.  

Koitti aika kun yksin jäin,  

Olin vapaa,  mutta mihin päin?” 

– Onni  

Kirjoittaja:

Paula Artes

Olen iloinen, aurinkoinen, hyväsydäminen, ihana, luotettava sekä helposti lähestyttävä tietoisuusvalmentaja ja valokuvaaja.

Seuraa somessa:

Tilaa uutiskirje: