Tietoisen mielen tarinoita

Blogini on lämminhenkinen tuulahdus ajatuksia ja oivalluksia elämästä, energiamaailmasta ja läsnäolosta.

Rakkautta unohtamatta.

Itsensä hyväksymisen kauneus

Oman kokemukseni sekä useiden asiakkaideni kautta olen huomannut, miten paljon meillä on esteitä itsemme hyväksymiselle. Toisinaan esteet ovat hyvinkin pieniä ja toisinaan valtavia, elämää rajoittavia tekijöitä. Viiden vuoden ajan olen tätä teemaa tutkiskellut. Aina kun luulen pääseväni kärryille asiasta, tupsahtaa eteeni lisää tarkastelupintaa itsessäni. Itsensä hyväksymisestä onkin tullut eräs tärkeimmistä teemoista oman elämäni kasvutarinassa.

Yhä vahvemmin uskon ja luotan, että minulle on annettu väylä opetella itseni hyväksymistä. Väylä, jolla päästään suoraan kipupisteeseen ja kohtiin, jotka tarvitsevat huomiota, vapautumista, puhdistumista ja ennen kaikkea rakkautta ja hyväksyntää.

Kun kenkä puristaa, on aika vaihtaa kengät uusiin. Katselet ja tutkit erilaisten vaihtoehtojen kautta, mikä kenkä on sinulle oikea tähän hetkeen, tarkastellen omaa tarvettasi. Samaan aikaan teet tietoisen päätöksen valintojesi mahdollisuuksista. Tietoisesti etsit ja tunnustelet, mikä sinua kutsuu. Sen jälkeen toimit ja hankit uudet jalkineet. Tämän jälkeen alat testailla kenkien sopivuutta. Tuntuvatko ne jalassa hyviltä vai haluatko kokeilla muita pareja? Teet nämä päätökset tietoisesti.

Toisinaan voit tarvita apua valinnan suhteen mutta loppujen lopuksi sinä teet valinnan yksin sen tuntemuksen pohjalta, mikä tuntuu sinusta oikealta. Joskus sovittamasi kenkäpari saattaa siinä hetkessä tuntua hyvältä mutta hetken päästä saatat huomata ominaisuuksia, jotka eivät palvele sinua. Kenties valitset uudet. Teet mielelläsi töitä löytääksesi sinua erinomaisesti palvelevan kenkäparin ja sitä toimittavan tahon. Käyt läpi omia arvojasi: miten kengät on tuotettu ja missä? Lopulta teet valinnan.

Tällä vertauskuvalla haluan ilmentää kykyämme ja mahdollisuuttamme tehdä valintoja ja päätöksiä siitä, mikä on meille hyväksi. Kukaan muu ei voi sanoa puolestasi, mikä kenkä on sinulle täydellinen. Sinun on itse tutkisteltava ja tunnusteltava, mikä on sinulle hyväksi. Toisista ihmisistä saat väyliä ja apuja siihen. Voit saada suosituksia hyvistä jalkineista ja sen vuoksi haluat kokeilla useampia pareja. Tietoisella mielellä on suuri voima. Voimme tehdä hyviä valintoja itsemme parhaaksi jokaisella elämämme osa-alueella. Kun onnistumme lopulta löytämään meille sopivan kenkäparin, saamme siitä lisää intoa ja onnistumisen tunnetta. Hyvää oloa itsellemme. Tällöin päätös palvelee kaikkein tärkeintä, Sinua.

Kun tiedostamme oman tarpeemme, voimme rakentavasti selvitellä sen juuria ja syitä. Emme enää valitse niitä tapoja ja keinoja, jotka eivät meitä palvele. Alamme jatkuvasti palvella itseämme palvelevia vaihtoehtoja. Hyvä valinta ilmentyy elämässämme ilona, rauhana ja tyytyväisyytenä. Kun vahvistat näitä valintoja, tulet lähemmäs itsesi hyväksymistä. Luotat valintoihisi ja ennen kaikkea itseesi. Toisinaan näiden valintojen tekeminen vaatii rohkeutta ja uskallusta. Mutta miksipä et kokeilisi asioita, jotka tuovat elämääsi iloa ja energiaa, jota sillä hetkellä tarvitset.

Itsensä hyväksyminen kulkee käsi kädessä näiden ajatuksien kautta. Oman itsensä tiedostamisella pääsemme jatkuvasti lähemmäs itseämme ja kokonaisvaltaista hyväksyntää. Väylä itsensä tiedostamiselle tulee intuition ja herkkyyden kautta. Minulle tämä väylä on auennut tietoisuuden opiskelun, valokuvauksen sekä energiatyöskentelyn kautta. Myös lukuisat kirjat ja kurssit ovat avanneet näitä väyliä itseni tarkasteluun ja kohtaamiseen. Itseni hyväksymiseen.

Haluan vielä muistuttaa, että jokainen vastoinkäyminen voi olla sinun pelastuksesi ja ohjaus katsella asioita eri näkökulmasta, haasteen sijaan mahdollisuutena. Älä väkisin sovita jalkaasi liian pieniä kenkiä, kun voit valita jotain parempaa. Jotain, mikä palvelee sinua siinä hetkessä. Sinä tiedät, mikä sinulle on parasta. 

Lopuksi voit vielä syventyä seuraavien kysymyksien äärelle:

Mitä minä tarvitsen tässä hetkessä? Miksi?

Miten voisin vastata siihen tarpeeseen?

Mikä olisi ensimmäinen askel kohti tarvetta?

Mikä tuottaisi minulle iloa juuri nyt?

Itsensä hyväksymisen taikaa.

Ilolla ja rakkaudella, Paula

Kirjoittaja:

Paula Artes

Olen iloinen, aurinkoinen, hyväsydäminen, ihana, luotettava sekä helposti lähestyttävä tietoisuusvalmentaja ja valokuvaaja.

Seuraa somessa:

Tilaa uutiskirje: