Tietoisen mielen tarinoita

Blogini on lämminhenkinen tuulahdus ajatuksia ja oivalluksia elämästä, energiamaailmasta ja läsnäolosta.

Rakkautta unohtamatta.

Elämän rosoisuus ja sen hyväksyminen

Mitä kaikkea elämässämme tulee hyväksymisen tielle? Mitä valitsemme ja kuinka elämme valintojemme kanssa? Tässä blogitekstissä pureudutaan siihen, miten tasapainon hakeminen kohdistuu itsemme hyväksynnälle. 

Onko meidän hyväksyttävä elämän rosoisuus vai voisimmeko vapautua sen kahleista? Jättää rosoisuuden taaksemme päästäen tilalle uutta kasvua, jonka voima murtaisi turvaboksit auki? Tarvitsemmeko jatkuvasti jonkin asian tai ihmisen muistuttamaan meitä elämämme rosoisuudesta? Tarvitsemme, jotta saamme parhaan mahdollisen kasvualustan uudelle. Uusi kasvualusta syntyy vain puhdistamalla vanhaa. Tiedostamalla kivun, surun, haavat ja pelot, jotka meihin on tahtomattamme syntyneet, tietynlainen puhdistusprosessi käynnistyy. Ilman tätä prosessia emme voi kasvaa tai luoda uutta. 

Kun vastustamme ja kapinoimme puhdistusta, aiheuttaa se meille lisää kipua ja pahaa oloa. Saadaksemme mahdollisuuden kohdata rosoisuus, tarvitsemme siihen tietynlaisen kosketuspinnan, peilin. Peilinä toimii usein toinen ihminen, tapahtuma tai paikka. Peili annetaan jokaiselle juuri siinä muodossa, joka sillä hetkellä auttaa häntä kasvamaan ja vapautumaan elämän rosoisuudesta. 

Tietynlainen ahdinko tuo mukanaan nöyryyttä ja auttaa meitä etsimään uusia toimintatapoja. Ennen sitä meidän on kuitenkin tunnistettava ahdingon syyt. Miksi sama oravanpyörä ja negatiiviset tuntemukset toistuvat oravanpyörän lailla, välillä muotoaan muuttaen? Meidän on rohkeasti hypättävä omia käyttäytymismallejamme kohti ja uskallettava tutkia niitä. Apunasi toimii omat tunteesi. Kaikki tunteet ovat sallittuja, kunhan et satuta niillä muita. 

Jos olet joutunut ahdingon valtaan, saat mahdollisuuden toimia seuraavalla kerralla toisin. Mutta tunteen alta on ensin löydettävä juurisyyt. Miksi toimin näin? Mistä reaktio sai alkunsa? Uskalla kohdata tuo syy ja tutkaile sitä. Näin saat mahdollisuuden vapauttaa tunteen pois ja annat tilaa anteeksiannolle. Näin saat  antaa anteeksi elämän rosoisuudelle ja tämä näyttää sinulle uusia mahdollisuuksia.

Häpeä on eräs voimakkaimmista rosoisuuden tunteista. Niin valtava ja painava, että siihen on helppo hukkua. Häpeä hiljentää, vaientaa, hukuttaa ja häivyttää itsemme. Emme enää tunne kuka tai mikä olemme. Häpeällä on moninaiset kasvot ja juuret tässä elämässä, mutta myös menneessä. Tiedostamattamme kannamme usean sukupolven häpeän taakkaa. Taakka voi olla painava, mutta sen kohtaamalla ja sisälle kurkistamalla voi saada valtavan vapautuksen, tietoisen ymmärryksen sekä selityksen. Tämä auttaa antamaan anteeksi ja kokemaan myötätuntoa häpeän sijaan. Näin puhdistuminen on alkanut. 

Oman elämän tarinan kautta tietoiseksi tuleminen edellyttää kohtaamisia, puhdistumisia sekä menneisyyteen kurkistamista. Voimme jatkuvasti oppia ja hyödyntää tietoisuuttamme monella tavalla. 

Omassa elämässäni olen kokenut monenlaista häpeää. Perheessämme olevan alkoholismin tuomaa häpeää, kehollista häpeää, häpeää taloudellisesta tilanteesta ja identiteetistä. Viimeisin kokemani häpeä liittyi rahaan. Kuinka minua huijattiin rahallisesti. Shokki oli valtava, hurja. En olisi nyt tässä kirjoittamassa aiheesta, ellen olisi kohdannut tuota häpeää silmästä silmään. 

Sain mahdollisuuden vapautua rahaan liittyvistä painolasteista, niistä elämän rosoisuuksista, jotka olivat omassa elämässäni esteinä. Rankkaa se oli, mutta kohtasin ne. Kun uskalsin kertoa tunteeni ja ajatukseni ääneen ja mitä oli tapahtunut, sain välittömästi rakkautta ja myötätuntoa häpeän tilalle. Voimaa, kannustusta, apua ja ohjausta. En jaksanut kantaa tuota taakkaa enää sisälläni yksin vaan vapautin sen. 

Tämän jälkeen sain oivalluksia käytösmalleistani, joita olin tiedostamattani viljellyt. Niiden avulla sain mahdollisuuden katsoa asioita eri tavoin. Antaa anteeksi itselleni sekä huijarille, vaikka teko ei ollut hyväksyttävä. Anteeksiannon jälkeen elämäni sai uusia käänteitä ja ihmeitä alkoi tapahtua. Näin eri tavalla eteeni ilmestyneet mahdollisuudet ja valinnat. Oli aika päästää irti vanhasta ja uudistua.

Muutos on tuonut elämääni konkreettisesti hyvää tekeviä asioita. Mökin ihanalla luonnonsuojelualueella, uuden elämänkumppanin, helppoutta arkeen. Enemmän läsnäoloa lasteni kanssa. Lisää terveyttä kehooni, uuden harrastuksen ja henkisen hyvinvoinnin.

Luottamus elämää kohtaan on lisääntynyt, vaikka juuri nyt koronatilanne sitä hieman ravisutteleekin. Yritän antaa jollekin uudelle nyt mahdollisuuden tulla luokse. En vastustele vaan antaudun ja jaan ajatuksiani. En häpeile, että yritykselläni menee juuri nyt taloudellisesti niukasti. Sanon sen ääneen, myönnän ja katselen, mitä mahdollisuuksia tämä minulle on tuomassa. 

Selvisin rahallisesta huijauksesta ja sen aiheuttamasta häpeästä ja menetyksistä, tämä koettelemus on kuin hyttysen ininää siihen verrattuna. Kontrastia ja muistutusta kaikesta, josta olen selviytynyt ja syntynyt uudestaan. En jaksa enää selviytyä. Tahdon vapauttaa kaiken osaamiseni muiden iloksi ja avuksi. Antaa luvan luovuudelle ja sen virtaamiselle. 

Koen, että elämän tuoma rosoisuus ja peilipinnat ovat meidän mahdollisuuksiamme uusiutua. Ne eivät enää toistu. Oppiläksyt on kohdattu ja niiden avulla kasvat ja olet vapaa. Luot uutta ja eheydyt. Kun sinä kasvat ja puhdistut, kaikki ympärilläsikin tekevät niin, sillä peilaat heille itseäsi. Tällöin annat mahdollisuudet heillekin. 

Anteeksiannolla ja rakkaudella, Paula

Kirjoittaja:

Paula Artes

Olen iloinen, aurinkoinen, hyväsydäminen, ihana, luotettava sekä helposti lähestyttävä tietoisuusvalmentaja ja valokuvaaja.

Seuraa somessa:

Tilaa uutiskirje: